Opplevelser

Vega ligger utmerket til for fiske, kajakk og dykking. Hos oss kan du leie båter, kajakker og sykkel. Du kan delta på kajakkurs eller prøve badestampen, og vi kan ta deg med ut på en guidet båttur ut i øyriket. Vil du dykke har vi også kompressor tilgjengelig.

Vega Opplevelsesferie fiske.jpg

Fiske

Her ligger forholdene absolutt til rette for en fantastisk fiskeopplevelse. Du kan leie båt av typen Kaasbøll (19 eller 21 fot) med 60 hk påhengsmotor. Alle båtene er også utstyrt med ekkolodd og GPS. Ønsker du å leie båten én dag koster det 1000,-. Leier du én uke koster det 5500,-.

Kjakkakurs.jpg

Kajakkurs

Vi tilbyr introduksjonskurs i kajakk. Kurset tar 3 timer og foregår i området rundt Nes. Kurset koster 1100,- per person. Kursavgiften inkluderer leie av tørrdrakt.

Vega Opplevelsesferie Shorefishing.jpg

Shorefishing

Vega ligger godt til rette for shorefishing og vi har gjester som kommer tilbake år etter år. Her kan du få fisk blant annet torsk, sei, hyse, kveite, flyndre.

Vega Opplevelsesferie båtskyss.jpg

Båtskyss og båttur

Vi henter og bringer besøkende innad i verdensarvområdet og nabokommunen Herøy. Båten er en Viknes 930 som tar opp til 6 personer. Vi kan også ta med besøkende på guidete turer i Verdensarvområdet. Ta kontakt for priser.

Vega Opplevelsesferie kajakkutleie.jpg

Kajakkutleie

Vi leier ut både singel og dobbel havkajakk.

Ønsker du å oppdage skjærgården på egenhånd kan du leie kajakkutstyr hos oss og få anbefalt ruter i nærområdet. Leie av singel havkajakk koster 500,- pr. dag/2000,- pr uke. Ønsker du å leie dobbel havkajakk koster det 700,- pr. dag/3800,- pr. uke.

Badestamp.png

Stamp

I badestampen, som står på brygga ved rorbuene, kan du slappe av etter en lang dag ute på opplevelser. Det er plass til 8 personer i den. Leie for en dag er 1200,-. NB: Stampen tar 3 timer å varme opp.

007551_Sverre Nilsen_www.visithelgeland.com_Vega.jpg

Fuglekikking

Det finnes mange gode fuglelokaliteter rundt om på øya, og våre boenheter er utstyrt med Din Turs selvguidingsystem for fuglekikking. Vi kan også ta deg med ut på tur i øyriket for oppleve denne flotte fuglen.

009478_Terje Rakke - Nordic Life - Visit Helgeland_helgeland Reiseliv_Vega.png

Sykkelutleie

Vega er skapt for å oppleves fra sykkelsetet, med ingen krevende bakker og flott natur. De fleste veiene er asfaltert. Ønsker du å leie sykkel koster det 150,- pr dag og 500,- for én uke.

007565_yvind Flatmo_www.visithelgeland.com_Vega.png

Turløyper

På øya finnes det 18 merkede turløyper. Flere av disse ligger i området rundt Nes. I umiddelbar nærhet av rorbuen ligger Guristraumen. Her kan man se ville orkideer. Det er også mulig å se Vegamauren, en plante som kun vokser på Vega og på Island. Vi leier ut GPS med kart over turstier for 200,- pr dag.

 

Andre opplevelser på Vega

Vegatrappa1.png

Vegatrappa

IL Vega har bygget trapp opp Ravnfloget. Første del av turen opp starter på en sti frem til trappa på omtrent 400 meter. Videre en trapp på 450 meter. Når du kommer til toppen av Ravnfloget har du klatret opp 2000 trinn. Trappa ligger i samme området som Ravnfloget Via Ferrata .

Ravnfloget Via Ferrata Stig Sæther.png

Ravnfloget Via Ferrata

Ravnfloget Via Ferrata ligger nord på Vega, med fantastisk utsikt mot Søla og resten av verdensarvområdet. Det er to klatreløyper opp, en grønn og en sort. Den grønne er 510 meter, mens den sorte er 550 meter. Midt i veggen møtes de og går over i en nepalbru. Turen ned går ned Vegatrappa.

Vega Opplevelsesferie Vega Verdensarvsenter.png

Vega Verdensarvsenter

På Gardsøya (ca 2 km fra Nes) kan du besøke Vega Verdensarvsenter. I senteret er det utstillinger som forteller om verdensarvområdet, et skaperverksted, kafe og butikk. Fra senteret kan du også bli med på båttur til Lånan, Vegaøyans største egg- og dunvær.